Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP adverteix al Govern que cal que compleixi amb els acords establerts per seure a parlar amb seguretat del pressupost català

|

- Publicitat -

Dolors Sabater, diputada de la CUP, ha denunciat que la llei de l’audiovisual presentada per l’Estat “torna a agredir d’una manera flagrant els drets lingüístics i la sobirania catalana” i afirma que han reunit les esmenes que diverses entitats han fet. La dirigent anticapitalista ha afirmat que no s’està complint la llei, pel que fa a la sanció de les plataformes de l’audiovisual. Així ha lamentat que a cartellera no hi ha les projeccions en català que haurien de ser-hi per normativa. Sabater ha destacat que s’ha relegat el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i que s’ha atorgat aquestes funcions a la Comisión Nacional de los Mercados y la Competència, que regularia des de Madrid l’audiovisual català. Per això reclamen un front comú català per aturar l’ofensiva de l’Estat.

Xavier Pellicer, ha celebrat l’arxivament de diverses causes per les protestes post sentència, entre les quals la de Laia Estrada, però ha recordat que la repressió continua i ha criticat que el Govern català també ha participat com a acusació en la repressió a independentistes. Pellicer ha demanat que hi hagi “un canvi de rumb” del Govern i ha demanat “un model socieconòmic just”. Així ha demanat un gir de 180º en les polítiques especulatives caduques, subratllant les necessitats de l’emergència climàtica.

Publicitat

Pellicer ha explicat que el suport de la CUP a la investidura constava de dues fases, la primera era investir el president Pere Aragonès a canvi que el Govern complís l’acord entre ERC i la CUP, i la segona és la negociació dels pressupostos: “És important que la primera fase es compleixi, sinó amb quina seguretat arribarem a compromisos?” ha exigit el diputat cupaire. Ha recordat a l’executiu català que ha de complir amb l’acord d’investidura.

Et pot interessar  La CUP denuncia l'aliança del Govern amb el PSC: "Cal deixar enrere aquesta legislatura perduda"

D’aquesta manera, ha insistit que a la seva formació no li agrada l’enfocament general del Govern, ni els “eixos mestres” que han presentat aquest dimarts, perquè considera que caminen en el sentit contrari al model de país que es va acordar amb ERC per investir Aragonès. També ha volgut destacar que qualsevol incompliment no és únicament amb la CUP, sinó que és, sobretot, amb tot el país.

“No serveix ni de lluny que el Govern enarbori les banderes de la recuperació econòmica, social, verda i feminista, si les polítiques són continuistes”, ha censurat Pellicer

Publicitat

Opinió

Minut a Minut