Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La crisi d’ERC de Prats de Lluçanès s’enquista

Juvanteny lamenta que el responsable d'organització d'ERC, Isaac Peraire, hagi estripat unilateralment l'acord per a la candidatura municipal pel 2019 signat fa quatre anys

|

- Publicitat -

La polèmica sobre la decisió del vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització i alcalde del Prats del Lluçanès, Isaac Peraire, d’estripar l’acord signat el 2014 per ser ell el candidat municipal el 2015 i cedir el lloc el 2019 no ha fet més que començar. En conversa amb La República, l’expresidenta de la secció local del partit -qui ha dimitit amb dos membres més de l’executiva arran del trencament de l’acord-, Montse Juvanteny, s’ha mostrat “dolguda” per la decisió de Peraire de trencar un acord assegurant-li que “no és vàlid, ja el podem llençar, jo em vull presentar”.

L’acord, que fou signat en un document que data del 28 d’octubre del 2014, estipula que Peraire es “compromet” a donar suport a Juvanteny perquè encapçali la llista a les eleccions municipals posteriors el maig del 2015. Aquest compromís, que fou gràcies a la mediació de la secretaria general del partit, Marta Rovira, per evitar la celebració d’unes primàries, l’ha trencat el responsable d’organització d’ERC sense motiu per així tornar a concórrer a les eleccions del 2019.

Publicitat

“És un pacte entre persones, és sorprenent que no es respecti”, apunta Juvanteny. La republicana, que ha rebut missatges de suport “d’arreu de la militància”, rebat que estigui disposada a presentar-se a unes primàries perquè es remet a l’acord: “Estic a l’espera del que pot dir el partit, perquè en el seu dia va intervenir per tenir un acord i suposo que ha de dir alguna cosa”.

Juvanteny, afegeix, destaca que encara no hagi contactat ningú de la direcció nacional amb ella: “Si en el seu dia va intervenir la secretària general, entenc que el partit té alguna cosa a dir”:

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

Familiars de Peraire s’han inscrit de militants per guanyar unes hipotètiques primàries

Preguntada sobre la certesa de la inscripció de familiars de Peraire al partit, Juvanteny dona fe: “A la secció local som poca gent, no arriba a la quinzena, és evident que això decanta la balança”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut