Dijous, 9 de desembre de 2021 - Edició 1232
La República

La conxorxa dels partits més grans de l’Eurocambra censura un informe que mencionava els presos polítics

La ponent de l’informe sobre els drets fonamentals acusa “els grans grups polítics” d’eliminar la nota explanatòria: “No poden assimilar la veritat”

Redacció
Redacció 24/11/2020
Interior del Parlament Europeu / Comissió Europea

La ponent de l’informe de l’Eurocambra sobre drets fonamentals, Clare Daly ha denunciat la “prohibició” de la seva opinió sobre els presos polítics en aquest text. En la nota explanatòria que normalment acompanya l’informe, però que simplement expressa la visió de la ponent, l’eurodiputada irlandesa havia mencionat l’existència de “sentències judicials que superen els deu anys de presó per permetre plebiscits democràtics”, en referència al cas català. Daly ha acusat “els grans grups polítics” del Parlament Europeu d’eliminar-la fent “allò que l’informe condemna” pel que fa a la llibertat d’expressió. “No poden assimilar la veritat”, ha lamentat aquest dimarts en el debat al plenari de la cambra sobre l’informe.

Daly també ha criticat la “debilitat” i “absurditat” de l’informe sobre els drets fonamentals a la Unió Europea perquè no assenyala a cap estat membre. “Això és una bogeria”. La c

“Si la llibertat significa alguna cosa, és el dret a explicar allò que no es vol escoltar i alguna gent aquí no vol escoltar el que passa a Catalunya”, ha dit en català la irlandesa citant a George Orwell.