Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La condició de Sánchez a ERC a canvi de reformar la sedició: reconèixer els “delictes” comesos durant el procés sobiranista

|

- Publicitat -

El president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, va obrir la porta a una possible reforma del Codi Penal i concretament del delicte de sedició, en cas d’obtenir els suficients suports parlamentaris. Un d’aquests suports podria ser ERC,  a la qual Sánchez ha posat una nova condició: admetre que els líders independentistes van cometre delictes el 2017, durant el procés sobiranista. 

Sánchez es troba de viatge institucional a Kènia, on ha comparegut davant els mitjans de comunicació. Després d’aquesta compareixença, el president espanyol ha mantingut una conversa informal amb periodistes, en la qual ha manifestat aquesta condició que, a parer seu, és “evident”, i que tal com recull VilaWeb, confirmaria que la voluntat del govern del PSOE és rebaixar les penes, i no pas derogar el delicte.

Publicitat

Les declaracions informals de Sánchez impliquen, doncs, que el govern espanyol vol el compromís que ERC votarà a favor de la reforma que es presenti des del PSOE, compromís que implica admetre que els actes del 2017, quan es lluitava per celebrar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de forma democràtica, van ser un delicte. Per ara, la formació republicana ha recordat que està a favor d’homologar el delicte als codis penals europeus i demana que l’Estat faci “el necessari per acabar amb la repressió”, però no ha fet pública la seva opinió sobre si la sedició s’ha de reformar o derogar. En cap cas, però, la negociació sobre el delicte de sedició està relacionada amb l’aprovació dels PGE, tal com ja han manifestat des d’ERC i des del PSOE.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut