Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Rufián rebat el discurs del govern espanyol i afirma que existeix la majoria al Congrés per reformar el delicte de sedició

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats ha rebatut aquest dijous el discurs del govern espanyol sobre una suposada absència d’una majoria al Congrés per reformar el delicte de sedició. En declaracions als passadissos del Congrés, Rufián ha afirmat que “qui sàpiga comptar sap” que aquesta majoria existeix, i “qui tingui memòria sap que nosaltres sempre hem dit que és una bona notícia democratitzar el Codi Penal i que sigui homologable a Europa”. En tot cas ha evitat explicar en quin punt es troben els contactes amb el govern espanyol sobre la qüestió. “No telegrafiem mai les nostres negociacions perquè la pitjor manera que alguna cosa surt bé és telegrafiar-la”.

El diari ABC publica aquest dijous que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, situa l’aprovació de la reforma de la sedició després de l’aprovació dels pressupostos, que tindrà lloc al mes de desembre. De moment, segons aquest rotatiu, no hi ha acord entre l’executiu i els republicans.

Publicitat

La reforma tindria a priori prop de 190 vots al Congrés, molt per sobre la majoria absoluta (175 vots) gràcies al suport del PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB, Més País, Compromís i Bildu. No hi estarien a favor el PP, Vox, Cs i Junts, que per motius diametralment oposats reclama la derogació del delicte, i no una reforma.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut