Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La condemna a l’exalcalde socialista de Sabadell pel cas Mercuri ja és ferma

L’Audiència Provincial de Barcelona confirma la pena de 3 anys de presó a Manuel Bustos per tràfic d’influències

Agències 16/12/2021
Pla mitjà de Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, atenent els mitjans de comunicació a la sortida del jutjat el 6 de novembre de 2018

L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la pena de tres anys de presó imposada a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per la seva vinculació en el cas Mercuri. L’exbatlle haurà d’ingressar en un centre penitenciari en el termini màxim d’un mes, un cop s’ha denegat la suspensió de la pena que havia sol·licitat la defensa.

Es condemna, així, Bustos com a autor criminalment responsable de dos delictes de tràfic d’influències i amb la pena de divuit mesos de presó per a cada un un d’ells, a una multa de 400 euros amb cinc dies de responsabilitat personal en cas d’impagament, i a una pena per a cada un dels delictes de vuit anys d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i de càrrec públic.

La fiscalia anticorrupció demanava 8 anys de presó: 5 pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics i 3 més pel delicte continuat de tràfic d’influències. Igualment, sol·licitava 5 anys de presó per al seu germà Paco, 5 anys d’inhabilitació especial i multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.