Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024
Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024

La condemna a l’exalcalde socialista de Sabadell pel cas Mercuri ja és ferma

|

- Publicitat -

L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la pena de tres anys de presó imposada a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per la seva vinculació en el cas Mercuri. L’exbatlle haurà d’ingressar en un centre penitenciari en el termini màxim d’un mes, un cop s’ha denegat la suspensió de la pena que havia sol·licitat la defensa.

Publicitat

Es condemna, així, Bustos com a autor criminalment responsable de dos delictes de tràfic d’influències i amb la pena de divuit mesos de presó per a cada un un d’ells, a una multa de 400 euros amb cinc dies de responsabilitat personal en cas d’impagament, i a una pena per a cada un dels delictes de vuit anys d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i de càrrec públic.

La fiscalia anticorrupció demanava 8 anys de presó: 5 pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics i 3 més pel delicte continuat de tràfic d’influències. Igualment, sol·licitava 5 anys de presó per al seu germà Paco, 5 anys d’inhabilitació especial i multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

Et pot interessar  Boye anuncia una querella contra el jutge Aguirre per "prevaricació"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut