Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La comissió d’investigació de l’Operació Catalunya comença a caminar: el PSOE proposa Ferran Bel (PDeCAT) per presidir-la

|

- Publicitat -

Aquest dimarts, 28 de març, finalment es durà a terme la constitució de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, una qüestió que va aprovar-se el passat mes de setembre i que el Govern espanyol ha intentat arraconar fins que ha estat inevitable eludir més temps. Les noves informacions sobre aquest entramat corrupte que volia eliminar i desarticular el moviment independentista han fet que els partits independentistes reclamessin la comissió insistentment, fins que la Mesa del Congrés va decidir reactivar-la a principis de mes, amb 6 mesos de retard.

El PSOE ha proposat el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, perquè sigui el president de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, segons ha avançat La Vanguardia i confirmen fonts parlamentàries a l’ACN. L’acord de la Mesa fixava el 21 de març com a data límit per a la designació de representants. En la sessió d’avui, amb els representants ja designats, es constituirà la mesa i nomenarà el president a partir de votacions. Després, s’elaborarà un pla de treball amb una agenda de compareixences que també s’haurà de votar.

Publicitat

Amb tot, la comissió té la missió d’investigar les “presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials, així com la seva relació amb possibles entramats privats o lobbies de pressió, la possible intromissió en la sobirania d’altres països i les connexions d’aquesta trama amb la denominada ‘Operació Catalunya’“. La intromissió a la sobirania que s’investigarà és la del Principat d’Andorra per part de responsables polítics espanyols, un cas que també esquitxa l’expresident espanyol Mariano Rajoy.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut