Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Comissió de l’Estatut del Diputat abordarà de nou el cas Dalmases el proper divendres

|

- Publicitat -

La Comissió de l’Estatut del Diputat tornarà a abordar el cas del diputat de Junts Francesc de Dalmases en una reunió aquest divendres. La sessió s’ha convocat a les 10.30 hores i l’ordre del dia inclou una proposta de resolució sobre el procediment de verificació del codi de conducta. En la darrera trobada, dijous passat, la comissió va acordar investigar si Dalmases havia incomplert el codi de conducta del Parlament per l’esbroncada a una periodista del ‘FAQS’ de TV3. En cas que la comissió acabi proposant una sanció, la iniciativa s’hauria d’elevar a la Mesa del Parlament.

L’òrgan, integrat per representants de tots els grups parlamentaris, va acordar per consens avaluar si Dalmases va infringir el codi en el cas de l’esbroncada a una periodista del FAQs. Fonts presents a la reunió ja van assegurar que la voluntat de tots els grups és resoldre la qüestió “amb la major brevetat possible”.

Publicitat

La comissió no és l’encarregada de dictaminar la sanció al diputat –en cas que calgui-, sinó que aquesta competència és de la Mesa després de valorar la informació facilitada per la comissió. Les sancions poden ser una amonestació pública en els casos més lleus o bé una multa econòmica que pot anar dels 600 als 12.000 euros. Si la Mesa considera que la infracció és molt greu pot proposar al ple que acordi la suspensió temporal del diputat mentre no resolgui la situació d’incompliment.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut