Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La coalició del Gobierno “més progressista” trontolla més que mai arran del crèdit aprovat a Defensa

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressista de la història” ha tornat a demostrar que, quan vol, pot ser encara menys “progressista” que un govern de la dreta espanyola. Aquest dimecres ha aprovat, finalment, un crèdit extraordinari de 1.000 milions d’euros per al Ministeri de Defensa. Ja feia dies que aquesta nova partida generava mala maror entre tots els socis de govern, però totes les mirades estaven posades en la coalició principal de PSOE i Podemos.

En aquests moments, la tensió es pot tallar amb un ganivet, i la líder de Podemos, Yolanda Díaz, ha hagut de demanar una reunió de la comissió de seguiment del pacte de legislatura, que és el gran pilar d’aquest Gobierno. El que pel PSOE suposa una decisió necessària per “reforçar la seguretat”, per Podemos suposa una falta d’entesa tenint en compte la situació “d’inflació desbocada”. Al mateix temps, la ministra espanyola Pilar Alegría sortia del pas en una entrevista dient que aquesta decisió és “una aposta ferma del Gobierno per fer més forta la seguretat”.

Publicitat

Encara queden una bona colla de mesos d’aquesta legislatura espanyola, però la pregunta de si arribarà al final dels quatre anys, comença a sonar amb força tenint en compte el panorama entre els seus membres.

Et pot interessar  Díaz creu que hi ha "marge" per a un acord entre el PSOE i Junts sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut