Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

La cimera Sánchez-Aragonès es farà el dia de Sant Pere

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuniran a la Moncloa el pròxim dimarts 29 de juny a les 17.00 hores, segons han informat fonts del govern espanyol. L’anunci de la data es produeix només dues hores després de la sortida dels presos indultats. Segons el govern espanyol, la trobada han de ser un punt de partida per a la represa de la taula de diàleg. Serà, apunta l’executiu espanyol, “un intercanvi necessari sobre les principals necessitats i aspiracions dels ciutadans”.

La Moncloa assegura que el president del govern espanyol vol abordar a la trobada les qüestions urgents i importants per a Catalunya, de la mateixa manera que ho va fer recentment amb el president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, i que ho farà el 9 de juliol amb la de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. L’executiu espanyol espera activar la taula de diàleg amb celeritat, però no descarta tampoc que la primera reunió se celebri al mes de setembre. En tot cas assenyalen que “l’important” ara és la “coordinació” entre ERC i JxCat respecte a “l’actitud amb la que van a la taula” per “evitar un diàleg de sords”.

Publicitat

Segons ha explicat Sánchez a la sessió de control, l’executiu espanyol buscarà que l’eix de les converses graviti a l’entorn de l’Agenda per al Retrobament, el document que el president espanyol va posar sobre la taula de Quim Torra el febrer del 2020 i que aposta per una reforma del sistema de finançament i una concreció de les inversions a Catalunya. La trobada s’ha anunciat just després de la sortida dels líders independentistes indultats. En aquest sentit fonts del govern espanyol recorden que l’executiu espanyol ja ha eliminat “l’obstacle” per al diàleg que suposava l’existència de presos, i apunten que hauria de ser ERC qui porti la batuta de les negociacions perquè “a Aragonès li va molt” en el fet que “Catalunya funcioni”.

Et pot interessar  Aragonès i Otxandiano (Bildu) veuen l'amnistia com "un moment històric" durant una reunió al Palau de la Generalitat

En qualsevol cas, insisteixen que les formacions independentistes no tornaran a actuar en la via unilateral. No tan sols perquè “ho hagin promès”, apunten, sinó també “per la vigilància del govern”.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut