Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La cimera de l’aigua tindrà lloc el pròxim 31 de març

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, finalment ha posat data a la cimera de l’aigua que va anunciar setmanes enrere. La cimera tindrà lloc el pròxim divendres, 31 de març, a la tarda, segons ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Tots els grups parlamentaris, a excepció de Vox, estan convocats de cara aquesta cimera, en la qual el Govern compartirà el seu diagnòstic sobre la situació de sequera, “explicar les mesures” que està posant en marxa per pal·liar els seus efectes, i “establir les prioritats” en matèria hídrica. Plaja també ha explicat que la Comissió Interdepartamental sobre la sequera ha demanat a les conselleries que preparin plans amb mesures “d’estalvi d’aigua” dins les seves competències.

“En l’actual context d’excepcionalitat, tots els actors són importants en l’estalvi d’aigua”, ha dit Plaja, que ha volgut mostrar públicament la “preocupació” del Govern pels efectes de la sequera. A la vegada, la portaveu ha reclamat la “necessitat urgent” que entrin en vigor mesures com les que recull el Decret de la sequera que el pròxim dimecres, 22 de març, el Parlament debatrà i votarà, i que ja ha rebut crítiques per part de l’oposició, tot reiterant la urgència que considera el Govern que té Catalunya de tirar endavant les mesures anti-sequera.

Publicitat

Plaja també ha assegurat que el Govern està disposat a “ampliar el pressupost per a ajuts i subvencions destinats a augmentar l’eficiència d’aigua, fer estudis en els usos industrials i turístics, i per a l’anàlisi dels pous”.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut