Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

La Catalunya Nord reclama més català a la formació de professors

L’associació per a l’ensenyament del catala a la Catalunya nord assegura que la formació actual només inclou dues hores setmanals en llengua catalana

Agències 11/11/2020
Pla mitjà de la classe de cinquè de primària de l'Institut Escola l'Agulla del Catllar, amb distància social entre alumnes i professors, en el primer dia de retorn a l'activitat. Foto de l'1 de juny del 2020 (horitzontal).

L’associació per a l’ensenyament del català (APLEC) a la Catalunya del Nord reclama un “veritable” màster de formació de professors de les escoles bilingües. L’entitat denuncia que l’actual formació només inclou dues hores setmana en llengua catalana i “no permet preparar efectivament els ensenyants biligües, ni reforçar les seves competències en llengua catalana”. En aquest sentit, demanen un màster que integri “les matèries indispensables”. Entre elles, llengua i cultura catalanes, didàctica del bilingüisme i disciplines en català.

“El desenvolupament del bilingüisme i un ensenyament bilingüe passen per una veritable formació dels professors de les escoles bilingües, sobre els models corsos o bretons que ja existeixen”, insisteixen en un comunicat.