Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Casa Real s’embutxacarà més de 8 milions d’euros amb els PGE de 2023

|

- Publicitat -

Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a l’any 2023 presentats aquest dijous, 6 d’octubre, destinaran més de vuit milions d’euros a la Casa Reial. La partida ascendeix fins als 8.431.150 euros; es tracta d’una xifra que es manté congelada des del passat any 2020 però que, de totes maneres, no reflecteix la veritable suma de diners que costa la institució monàrquica.

De portes enfora, el govern espanyol manté el mateix pressupost dels dos anys anteriors per a la monarquia espanyola, i compleix, així, els tres projectes pressupostaris dissenyats pel PSOE i Unides Podem. De portes endins, però, la partida pressupostària per la Casa Reial no contempla moltes despeses que, tot i que són únicament en benefici del monarca i la seva família, assumeixen altres ministeris, com és el cas del de Presidència, Interior, Defensa o Hisenda.

Publicitat

Una mostra d’aquest cas és el succeït amb la partida pressupostària de l’any 2022, que va presentar-se ara fa dos anys. Malgrat que l’assignació de la Casa Reial era també de 8,43 milions d’euros, la despesa de la institució sumava més de catorze milions d’euros. Els ministeris esmentats assumeixen molts dels costos que té la Família Reial, com ara en tasques de seguretat o de conservació de les instal·lacions utilitzades únicament per la monarquia.

Et pot interessar  El jutjat cita a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut