Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La caravana Obrim Fronteres torna a evidenciar la mala gestió del Gobierno en el drama del Mediterrani

L’increment d’arribades a Andalusia “tret a la llum les greus deficiències del sistema d’acolliment”

Avatar
Agències 20/07/2019

La caravana d’Obrim Fronteres Catalunya tornarà a Barcelona aquest diumenge després d’una ruta de deu dies per la frontera sud, en la qual la plataforma ha criticat “les necropolitiques en matèria migratòria que fan que el Mediterrani sigui una enorme fossa comuna”.

Després de recórrer Granada, Motril, Tarifa, Ceuta, Algesires, Jerez, Sevilla i Lepe, la plataforma ha lamentat en un comunicat aquest dissabte que l’increment d’arribades a Andalusia –que xifren en unes 58.000, més les 6.583 de Ceuta i Melilla– hagi “tret a la llum les greus deficiències del sistema d’acolliment”.

L’entitat ha recordat que aquest any 1.064 persones han mort ofegades a les costes andaluses mentre tractaven d’arribar al continent, i que Andalusia és el territori que més persones migrants rep de tota Europa.

Obrim Fronteres ha criticat els “il·legals mecanismes de detenció i retenció de les persones migrants”, que es continuïn realitzant devolucions en calent i que es prohibeixi a vaixells com l’Open Arms i l’Aita Mari realitzar tasques de salvament.

Està previst que la caravana Obrim Fronteres Catalunya estacioni al voltant de les 21 hores del diumenge davant l’Estació del Nord de Barcelona.