Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Cambra de Barcelona veu “poc eficaces” les mesures del Gobierno i la Generalitat

|

- Publicitat -

La Cambra de comerç de Barcelona considera que les mesures econòmiques aprovades pel Gobierno i la Generalitat estan sent “poc eficaços” per les dificultats d’implementació, provocades pel gran volum de sol·licituds, la complexitat burocràtica i els requeriments necessaris per fer-les efectives.

Així s’extreu d’una anàlisi realitzada per l’ens cameral en el qual sintetitza el seguiment de les principals mesures econòmiques aprovades per ambdues administracions, a les quals demana “més esforços i més recursos” per facilitar que empreses i autònoms puguin beneficiar-se de les mesures aprovades, segons un comunicat aquest dimarts.

Publicitat

“A més, instem l’Estat i a la Generalitat a publicar periòdicament tota la informació disponible en relació amb l’efectivitat de les mesures i la seva evolució”, ha assenyalat, i ha afegit que considera crucial l’eficàcia de les polítiques públiques en un context com l’actual.

Quant als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), la Cambra de Barcelona ha assenyalat que les mesures per flexibilitzar els criteris per sol·licitar els expedients de força major ha propiciat una allau de sol·licituds que ha desembocat en un “coll d’ampolla” perquè el nombre de sol·licituds ha superat la capacitat de les autoritats per resoldre’ls.

Ha sostingut que això suposa que les empreses que han presentat un ERTO han de cessar l’activitat sense saber si finalment hauran de pagar les nòmines i les cotitzacions dels seus treballadors, alguna cosa que provoca que aquests sofreixin un endarreriment en el cobrament dels seus ingressos perquè no reben ni el salari ni la prestació de l’Estat.

Així mateix, ha assenyalat que la prestació extraordinària per a autònoms s’ha implementat de forma eficaç perquè el 97,3% de les sol·licituds en tot l’Estat s’ha aprovat de forma satisfactòria.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència

També ha posat de manifest que entitats bancàries, gestories i sol·licitants dels préstecs avalats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) han criticat diverses problemàtiques amb aquestes mesures.

L’ens cameral recull que gestories i empreses han lamentat que es demanen avals pel 20% que no cobreix l’Estat i que el tipus d’interès ha passat de el 1,5% en la primera fase a entorn del 4% actualment en la majoria de casos.

Falta d’Agilitat

Ha assenyalat que la falta d’agilitat en la tramitació dels préstecs fa que empreses amb una facturació superior als 600.000 euros no puguin disposar d’aquests recursos pel venciment de terminis amb Hisenda.

Quant a la Generalitat, sobre la línia de finançament per valor de 1.000 milions formalitzada a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya, la càmera ha assenyalat que l’administració no ha difós encara informació sobre l’estat d’execució i quantes empreses i autònoms s’estan beneficiant i sota quines condicions.

L’anàlisi també recull les dificultats que es troben els sol·licitants de mesures a l’hora de completar el procés, entre les quals destaquen saber si compleixen amb els requisits, conèixer els documents o condicions que es requereixen per iniciar els tràmits, saber quant s’allarga el període d’aprovació i quant temps transcorre des de l’aprovació de la mesura fins as fa efectiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut