Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

La bocamolla Carmen Calvo s’empassa les seves declaracions després de la decisió de Bèlgica sobre Lluís Puig

La vicepresidenta del Gobierno va exclamar que “no entendríem que Bèlgica no entregués a qui estan fugits de la justícia espanyola”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 08/08/2020
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, durant la seva intervenció al Congrés aquest 13 de maig del 2020. (Horitzontal)

La vicepresidenta Carmen Calvo va haver-se d’empassar, aquest divendres, les seves pròpies declaracions que va fer a Onda Cero on augurava que la justícia belga entregaria Lluís Puig i la resta d’exiliats del procés. “No entendrem que l’estat belga no entregui a qui estan fugits de la justícia espanyola”.

Calvo, lluny d’admetre que tot el judici al procés i a l’independentisme és una farsa, segueix defensant Espanya com “una democràcia plena com l’espanyola”, i va assegurar que no entendria que es negués aquesta democràcia “després de tenir una sentència ferma del Suprem”.

Quan és preguntada per un cas contrari al que ella pensa, Calvo afirma que buscarà maneres de recórrer aquesta decisió que considera injusta, i que al final s’ha acabat complint, i insinua que intentaran col·laborar entre els estats per revertir una situació que des de l’executiu espanyol “no entendrien”: “Espanya no entendrà que l’estat belga no reconegui la plenitud de la justícia espanyola”.

Relacionats