Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La BBC veta Espanya com a destinació turística

La corporació de Regne Unit ha usat un “sistema semàfor” per recomanar quins països visitar. Espanya es troba entre els vetats i el Govern anglès exigeix mesures excepcionals pels viatgers que l’han visitat

Redacció
Redacció 11/08/2021

La British Broadcasting Corporation, coneguda per ser una de les corporacions amb més reconeixement pel que fa a comunicació i periodisme, ha ubicat a Espanya en la llista vermella en el seu rànquing de països als quals fer turisme.

És a dir, la BBC ha considerat que Espanya és un dels pitjors països que visitar aquest estiu pel risc d’infectar-te. Més concretament, ha treballat amb el sistema semàfor, segons el qual, per defecte tots els països estan inicialment en ambre i en funció de les entrades d’informació que tenen respecte els països es decideix si han d’anar a la llista verda, quedar-se a l’ambre o saltar a la vermella.

De ben segur que aquesta llista podria tenir interessos econòmics al darrere, però el Govern anglès ha estat clar sobre que no es recomana que es visiti els països en vermell pel risc epidemiològic. De manera que és informació útil per reduir els contagis. Segons el web, només han de visitar-se els països en vermell si “hi ha situacions extremes que ho motivin”.

La corporació del Regne Unit ha posat èmfasi en el fet que per entrar al Regne Unit cal tenir un PCR o un test d’antígens negatiu, però explicita que per als viatgers provinents d’Espanya només serà vàlid el PCR. Aquest fet mostra quina és la visió del Regne Unit de la gestió espanyola de la pandèmia. Cal dir, però que la decisió sobre aquest protocol l’ha pres el Joint Biosecurity Centre, que és un òrgan científic públic de Regne Unit.


Entre els països en verd hi ha:
Alemanya, Eslovènia, Àustria, Bulgària, Malta o Noruega
Entre els ambre: Índia, Qatar o els Emirats Units Àrabs
Entre els vermell: Marroc, Moldàvia, Egipte, França i Dinamarca entre altres