Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

JxCat y ERC reobren negociacions per consensuar el pressupost del Parlament

|

- Publicitat -

JxCat i ERC han reobert les negociacions per intentar consensuar el pressupost del Parlament i evitar que els socis del Govern reprodueixin en el ple la votació diferenciada de la Taula del dimarts passat, en la qual es va aprovar el projecte de comptes de la Cambra amb els vots de JxCat, Cs i PP, l’abstenció d’ERC, PSC i la CUP, i el vot en contra dels comuns.

Fonts parlamentàries han explicat que JxCat ha plantejat als republicans destinar íntegrament la pujada del 1,75% del sou prevista per als diputats a projectes d’eficiència energètica del Parlament.

Publicitat

A l’espera que JxCat rebi una resposta a la seva proposta, aquest dimarts a les 11.00 hores s’ha convocat una Taula ampliada amb un únic punt de l’ordre del dia: el projecte de pressupostos del Parlament de 2020.

Fonts de JxCat han assegurat que s’han obert de nou a la negociació per ampliar l’acord, amb la voluntat que sigui unànime, perquè consideren que no té sentit que la institució aprovi uns comptes “que el seu president, Roger Torrent, no sent com a seves”.

ERC no va recolzar els comptes perquè no inclouen dues partides que havia sol·licitat el partit: una cimera de parlaments europeus sobre francofonia, i una partida de difusió dins del 40 aniversari del Parlament.

Les citades fonts de JxCat creuen que els republicans tenen “dubtes” sobre la proposta que els han posat sobre la taula perquè, al seu judici, prefereixen una partida més gran pel 40 aniversari del Parlament.

Et pot interessar  ERC avisa que seguirà "al camí de l'alliberament nacional" i situa l'autodeterminació com a proper objectiu
Publicitat

Opinió

Minut a Minut