Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat valora recuperar el contingut suspès de la proposta de resolució independentista a través d’esmenes

|

- Publicitat -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha explicat que el seu grup està “valorant i treballant” sobre si presenten alguna esmena a la proposta de resolució conjunta amb ERC i la CUP per recuperar el contingut de la part suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). Es tracta del punt 11 del text que fa referència a la defensa de l’autodeterminació i la reprovació de Felip VI. En roda de premsa des del Parlament, Pujol ha reivindicat que el seu grup fa dos anys que planta cara i denuncia la repressió que ha arribat al Parlament i a la mena de “gran germà” que “lesiona” els drets dels diputats. D’altra banda, ha afirmat que l’informe d’Amnistia Internacional sobre el judici del procés és una “bufetada amb la mà plana” a la justícia espanyola.

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest dimarts que la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP com a resposta a la sentència del procés es debati i voti al ple de la setmana que ve, previst per al 26 i 27 de novembre. Una part del text, concretament el punt 11, ha estat suspès pel TC i ara els grups parlamentaris independentistes valoren si a través d’esmenes o transaccions es pot recuperar el contingut del text suspès. Pujol no ha volgut avançar detalls i s’ha limitat a dir que s’està valorant la qüestió.

Publicitat

Pel que fa a l’informe d’Amnistia Internacional, Pujol també ha apel·lat al “sentit comú” del líder del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. I l’ha instat a triar entre “democràcia i llibertat o repressió i vergonya”, tot advertint que no es pot defensar alhora el que diu Amnistia Internacional i el que diuen “la colla del 155” en referència a Vox, PP i Cs.

Et pot interessar  Jordi Pujol revela que votarà Junts el 12-M: "Ara toca Junts i votaré en Puigdemont"

En aquest sentit, ha conclòs que la repressió és un “mal negoci” tot afegint que per molts vídeos que faci el govern espanyol “l’autèntica imatge a l’exterior” queda projectada amb l’informe que ha fet públic Amnistia Internacional sobre el judici del procés.

En referència a la sentència pel cas ERO d’Andalusia que ha condemnat els expresidents de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán i Manuel Chaves, Eduard Pujol ha denunciat que “la justícia juga a col·locar sentències en funció del calendari”. D’aquesta manera, s’ha referit al fet que no s’hagi fet pública la sentència fons després del 10-N, quan ja no pot afectar les aspiracions electorals del PSOE. “Hem comprovat que l’interès que s’havia de protegir era el del govern socialista”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut