Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

JxCat reclama que l’Ajuntament de Barcelona pagui les subvencions compromeses amb el sector del lleure

Esplais i agrupaments han justificat la despesa sense haver rebut el pagament, que el consistori ha iniciat aquest mes

Redacció
Redacció 21/07/2021
Elsa Artadi en la reunió posterior a l'executiva de Junts d'aquest dilluns.

El grup de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona reclama que la institució pagui la subvenció extraordinària de 2020 compromesa amb el sector del lleure infantil i juvenil que havia de garantir que ningú es veiés exclòs per raons econòmiques. Segons ha informat el grup, han registrat un prec demanant els motius pels quals no s’ha pagat la subvenció així com també reclamant el pagament, de gairebé 400.000 euros. El fet que encara no s’hagi fet efectiu, ha denunciat JxCat, està “comprometent” la liquiditat de les entitats. Segons expliquen fonts del govern municipal a l’ACN, el pagament de les subvencions extraordinàries va començar a fer-se aquest mes de juliol i està previst finalitzar-lo a l’agost.

Les mateixes fonts ho justifiquen per la complexitat de la gestió de la pandèmia, “amb la priorització d’accions i pressupostos per l’emergència sanitària”, però també per l’aplicació del teletreball entre treballadors municipals. “Però també per les entitats i federacions per presentar les sol·licituds i les justificacions de subvencions”, afegeixen.

Denúncia del Consell de la Joventut

El 8 de juliol, el Consell de la Joventut de Barcelona va fer públic un comunicat signat per entitats denunciant que no s’havia efectuat el pagament.

En aquest comunicat assenyalaven que segons les bases de la subvenció, el pagament s’havia d’efectuar abans que les entitats justifiquessin la despesa, ja que és un finançament necessari per a executar el projecte.

Tanmateix, denunciaven que les entitats van haver de justificar la despesa el 31 de març del 2021 sense haver rebut abans el pagament. “Sota arguments de problemes administratius, el pagament s’ha anat ajornant fins a l’actualitat”, lamentaven.

Tot plegat, ha generat un deute econòmic amb els esplais i agrupaments de la ciutat, segons el comunicat del 8 de juliol, que compta amb el suport de diferents federacions i associacions, com Esplais Catalans, la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai o Escoltes Catalans, entre altres.