Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

JxCat insisteix a participar a l’11-S: “No és una avaluació al curs polític anterior sinó el que marcarà el posterior”

Eduard Pujol demana al PSOE abandonar el “màrqueting polític” i evitar “ser la calcomania” de posicions “tan conservadores com el PP”

Agències 25/08/2019
Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya

 El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, demana aprofitar “qualsevol oportunitat” per denunciar al món la “situació d’excepcionalitat” a Catalunya i ha fet una crida als catalans a participar en la diada. “L’Onze de Setembre no és una avaluació del curs polític anterior sinó el que marca és el curs polític posterior”, ha assegurat. En aquest sentit, ha demanat deixar palès el compromís “individual i col·lectiu” en favor de la llibertat i la democràcia amb un “exercici democràtic potent i una demostració força” que els catalans han exercit, afirma, amb “excel·lència”. “I ho tornarem a fer”, ha precisat. Així mateix, Pujol ha demanat al PSOE abandonar el “màrqueting polític” i evitar “ser la calcomania” de posicions “tan conservadores com el PP”.

En una atenció als mitjans aquest diumenge just abans de l’Ofici Solemne i l’exhibició castellera de la Festa Major d’Igualada, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya ha assegurat que l’Estat continua exercint la seva capacitat de resistència i ha reclamat fer palesa la “capacitat de resistència” dels catalans.

“Hem de vertebrar i conjugar el sí col·lectiu amb l’individual per demostrar que hi som i que estem compromesos amb la idea de llibertat i democràcia i fer-ho col·lectivament perquè tenim la raó”, ha reblat.

Sánchez, un paper “decebedor” en el joc democràtic

Pujol també s’ha referit a la investidura de Pedro Sánchez afirmant que JxCat ha estat atent a les decisions del candidat. Amb tot, ha titllat de “decebedor” per al “joc democràtic” el paper que ha tingut fins ara a l’hora de trobar una sortida a la legislatura i, més especialment, a l’hora de trobar una via d’acord amb les “tesis independentistes”.

“Nosaltres som els del diàleg i els que es van aixecar de al taula són Sánchez i el PSOE”, ha etzibat. En aquest sentit, creu que és positiu que el president espanyol en funcions vulgui “tornar a internar-ho” i ha garantit que “sempre” seran a la taula de negociació.