Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

JxCat diu que superar el 50% no portaria a una independència “immediata” però sí que la deixaria “a la vora”

|

- Publicitat -

JxCat considera que si l’independentisme supera el 50% de vots a les properes eleccions la independència no es podria implementar de manera “immediata”. La portaveu del partit de Junts, Elsa Artadi, ha apuntat que, tot i això, sí que la deixaria “a la vora”. En una roda de premsa aquest dimecres al Parlament, la diputada ha instat ERC i la CUP a concretar si volen fer servir les eleccions previstes pel 14 de febrer perquè l’independentisme obtingui una majoria de vots i, a partir d’aquí, aplicar una “estratègia compartida”.

Artadi ha alertat que algunes formacions diuen que cal superar el 50% “moltes vegades”, i que això és un element “extremadament immobilitzador”. “Ens hem de posar d’acord sobre on som, perquè no tots entenem el mateix”, ha subratllat Artadi, que insisteix en una “estratègia compartida” de l’independentisme per encarar les properes eleccions. La portaveu de Junts creu que el moviment sobiranista s’ha de preguntar si superant el 50% de vots podrà prendre decisions polítiques que no podia aplicar amb una minoria. “No es pot avançar si no anem tots alhora”, ha reiterat Artadi, que considera que els comicis del febrer seran un “punt d’inflexió” per prendre “altres decisions”.

Et pot interessar  Illa vol que comuns i Junts se sumin als pressupostos: "Ajudarem en tot que puguem però és el Govern qui ha de negociar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut