Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat denuncia que les escoles hagin d’enviar la programació en castellà a una entitat espanyolista

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació torna a cedir i ordena que tots els centres educatius públics de Catalunya –de primària, secundària i batxillerat– enviïn totes les seves programacions didàctiques en castellà a l’associació Hablamos Español. Una decisió que des de Junts per Catalunya denuncien “una nova instrumentalització” del català “en pretendre qüestionar el model de l’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística com a model d’èxit, que garanteix la cohesió social, els drets i les competències lingüístiques de l’alumnat”.

Les direccions dels centres tenen fins al 15 d’octubre per a enviar les programacions en castellà a l’associació, que és la mateixa entitat que va denunciar TV3 per una suposada incitació a l’odi cap a la llengua castellana, com vam explicar a La República.

Publicitat

“No compartim el fet que els responsables educatius traspassin la responsabilitat als centres i als equips directius, i tampoc l’exigència de fer públiques les programacions de les assignatures que s’imparteixen en llengua castellana”, exposen des de Junts en un comunicat. A més, recorden que l’Estatut i la LEC determinen que el català és la llengua vehicular al sistema educatiu i, per tant, totes les assignatures s’imparteixen en català, excepte les que són en altres llengües.

El castellà és la quarta llengua més parlada al món, amb més de 530 milions de parlants, segons les dades de Statista. Una llengua com el català, que en 15 anys ha perdut més de mig milió de parlants, no suposa cap d’amenaça per una llengua tan estesa com el castellà. Aquesta decisió del Departament d’Educació és una amenaça més de tantes, ja que recordem que ni fa una setmana els sindicats dels cossos policials espanyols demanaven més escolarització en castellà a Catalunya, entre altres notícies.

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut