Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

JxCat demana que el Parlament constati “l’incompliment” del Gobiermo amb l’empresonament de Sànchez i Cuixart

|

- Publicitat -

JxCat vol que el Parlament constati “l’incompliment” de l’estat espanyol dels informes d’organismes internacionals que demanen la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquesta demanda forma part del text d’una moció que es debatrà i votarà en el pròxim ple del Parlament de la setmana que ve. En el text, JxCat defensa que el Gobierno “té l’obligació” d’instar Fiscalia i l’advocacia de l’Estat a complir requeriments d’organismes internacionals. I cita els informes d’Amnistia Internacional i de l’Organització Mundial Contra la Tortura que demanen l’alliberament immediat de Sànchez i Cuixart, així com la petició del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU.

El text de la moció també vol que el Parlament constati “el reiterat incompliment d’Espanya de les mesures del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (Greco) per despolititzar el sistema judicial espanyol, segons l’últim informe del Greco”.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut