Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

JxCat considera “històrica” la Bilateral, però per l'”aixecada de camisa” que va representar

|

- Publicitat -

Els resultats de la Comissió Bilateral han protagonitzat el debat dels grups independentistes en la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament. El president del grup de Junts, Albert Batet, ha titllat la reunió entre la Generalitat i la Moncloa de divendres passat d'”autèntic engany” a la ciutadania.

Al seu torn, Batet ha afirmat que la Bilateral sí que va ser “històrica”, però per l'”aixecada de camisa” que va representar: “Va ser un autèntic engany als catalans, siguin independentistes o no”, ha apuntat el cap de files del grup parlamentari de Junts. A més, Batet ha subratllat que “no hi ha Bilateral que valgui” sense “voluntat” de l’executiu espanyol de permetre que la Generalitat gestioni tots els seus recursos.

Publicitat

Així mateix, ha remarcat que “tampoc hi ha taula de diàleg” si a l’altra banda la Moncloa no té “cap intenció” de resoldre el conflicte polític: “Ara mateix no estem en un procés de negociació, sinó de negació”. En aquesta línia, Batet ha reclamat a Aragonès que cal que l’independentisme sigui “més fort” a partir d’una “estratègia col·legiada” per avançar i perquè Madrid no els “prengui el pèl”.

La líder de la CUP, Dolors Sabater, ha criticat que la foto de la Bilateral “escenifica un conflicte tancat” entre Catalunya i l’Estat. A més, la diputada anticapitalista ha preguntat a Aragonès “quin sentit té” que no assisteixi a la conferència de presidents autonòmics de La Palma però, en canvi, sopi amb el rei espanyol: “Quin sentit té contribuir a l’estancament del conflicte en comptes d’estar-lo denunciant?”, ha afegit. Sabater ha lamentat així que Aragonès i el vicepresident, Jordi Puigneró, coincideixin al sopar de diumenge al MNAC amb Felipe VI, en el marc de la inauguració del Mobile, que organitza la GSMA.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"

La resposta d’Aragonès

A les rèpliques, el president del Govern ha respost que és “fonamental” enfortir les institucions i “focalitzar-se” en tot allò que els uneix, més que en el que els separa. Així mateix, Aragonès ha insistit que els acords de la reunió van ser “de mínims” i ha contestat a JxCat que “és imprescindible focalitzar-se” en allò que “comparteixen”, més que en el que diferencia els diversos partits independentistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut