Dimarts, 17 de maig de 2022 - Edició 1391
La República

Jutjaran Inma Alcolea i Juan Carlos Girauta per les seves amenaces al mosso independentista Albert Donaire

Alcolea va fer públic on vivia mentre que Girauta va amenaçar-lo i insultar-lo via Twitter

Redacció 21/04/2021
Jua Carlos Girauta en una imatges d'arxiu, serà jutjat el dia 12 a Olot per amenaces a Donaire.

L’excaporal dels Mossos i activista espanyolista, Inma Alcolea, i l’exdiputat de Cs, Juan Carlos Girauta,  s’asseuran a la banqueta dels acusats en un jutjat d’Olot (la primera el 10 de maig i el segon dos dies després) en dos judicis ràpids per les seves amenaces, insults i vexacions al conegut mosso independentista, Albert Donaire. En el cas d’Inma Alcolea, que té una obsessió contra Donaire i fa molt temps que l’assetja, s’enfronta a una possible condemna pels delictes d’amenaces, inducció a l’odi i contra drets fonamentals i les llibertats pels seus insults homòfobs. El judici arriba després de la denúncia que Donaire va presentar fa aproximadament un any a la comissaria dels Mossos d’Olot després de rebre una amenaça a casa seva en la qual es podia llegir: “Ya sabemos donde vives. La próxima vez no será una nota. Arriba España” i fes constar que Inma Alcolea havia publicat a Facebook fotografies de la façana de casa seva i que també havia publicat imatges de la casa dels seus pares.

A Girauta se’l jutjarà per amenaces i insults a través del seu perfil de Twitter contra Donaire. És la mateixa Alcolea qui insinua a les xarxes que el diputat que en el seu dia també va ser denunciat per Donaire és Girauta.

Tot i que se’ls acusi de delictes lleus, Donaire, en declaracions a ‘LaRepública.cat, es declara satisfet perquè entén que el jutge ha vist que les denúncies tenien fonament. I defensa que la via de denunciar dona resultats perquè fets com aquests no quedin impunes com passa tantes vegades. En comptes de quedar-se de braços plegats davant de l’assetjament continuat del qual és víctima, Donaire ha decidit plantar cara. I aquesta batalla judicial tan sols acaba de començar.