Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Jusapol denuncia Torra i Buch al TSJC per “les agressions” a policies espanyols del 29S

El sindicat policial espanyol els hi atribueix delictes relatius a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques

|

- Publicitat -
ACN Barcelona .- El sindicat Jusapol ha presentat una denúncia davant del TSJC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el director general de l’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per delictes relatius a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. El sindicat vol que siguin citats com a investigats per haver incitat l’odi i el boicot a la manifestació de policies espanyols i guàrdies civils del passat 29 de setembre. En el seu escrit, considera que el dispositiu de seguretat va ser “insuficient” i va respondre a instruccions polítiques dels denunciats. Remarca que els participants van ser “insultats i agredits” animats pels denunciats. Es queixen que es permetés la contramanifestació independentista, animant fins i tot a participar-hi per part de Torra.

Jusapol aporta diferents notícies, entre elles una on apareixen declaracions del mateix Torra animant a ocupar la plaça de Sant Jaume perquè no ho fessin els policies espanyols. També cita declaracions de Miquel Buch acusant el sindicat de “provocar” i, a parer de Jusapol, “justificant així les agressions sofertes i les resolucions adoptades per impedir i boicotejar la manifestació”.

Al seu parer, les manifestacions convocades per l’ANC, els CDR i la CUP “incentivaven l’odi i la violència cap als policies nacionals i guàrdies civils”. “Aquest suport de les autoritats va ser eficaç i suficient perquè l’ACN, els CDR i la CUP actuessin fora de la legalitat, ocupessin la plaça de Sant Jaume i anessin a buscar la manifestació de Jusapol per insultar i agredir els seus manifestants, sabent que els Mossos no utilitzarien tots els mitjans per impedir-ho”, apunta la denúncia.

Publicitat

Segons el sindicat, la “inseguretat física” dels manifestants davant del “seguiment amenaçant i violent dels acòlits dels denunciats i les agressions verbals i físiques sofertes per molts dels participants” era un “objectiu buscat pels denunciats” per evitar així la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, “contra la que han mostrat el seu rebuig i odi”. Jusapol denuncia insults, amenaces i agressions amb pintura i àcid.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

També es personarà com a acusació popular en les querelles presentades de forma individual per manifestants.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut