Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

JuntsxCalonge, PSC, PP i Republicans presenten una moció de censura per desbancar ERC-Avancem de l’alcaldia

|

- Publicitat -

Els nou regidors de JuntsxCalonge, PSC, PP i Republicans a l’oposició de Calonge i Sant Antoni han presentat una moció de censura a l’equip de govern format per ERC i Avancem. Les quatre formacions polítiques han anunciat aquest acord aquest dijous i afirmen que la seva proposta de govern servirà per “superar la paràlisi i les diferents crisis” que ha patit l’actual equip. Els nou regidors sumen dos representants més que els que formen el govern municipal, fet que preveu que el desbanquin i canviïn d’alcaldia poc després d’un any de les eleccions municipals. Els regidors han destacat en un comunicat que volen comptar “amb la col·laboració de la ciutadania i del teixit associatiu del municipi per superar l’actual context”.

Moció de censura a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà). Quatre grups de l’oposició, que sumen nou regidors, volen expulsar el govern d’ERC i Avancem de l’alcaldia. L’aritmètica suma i, si no hi ha canvis de darrera hora, la moció de censura prosperarà en un ple previst per a l’1 d’octubre.

Publicitat

En un comunicat enviat per JuntsxCalonge i pel PSC, argumenten que “l’únic propòsit” de provocar un canvi en l’alcaldia és “superar la paràlisi i les diferents crisis de l’actual govern d’ERC-Avancem”. Després de les eleccions municipals, ERC, Avancem i Republicans van formar govern però poc després, a mitjans abril, Republicans anunciava que abandonava el govern local. Això va provocar que la possibilitat d’acabar presentant una moció de censura agafés més força.

Al comunicat, aquests quatre grups de l’oposició no concreten de quina manera es configurarà el nou govern en cas que la moció de censura prosperi ni tampoc detallen qui assumirà l’alcaldia o si es repartirà al llarg del que queda de mandat. Sí que exposen, però, que el futur govern desenvoluparà una acció “centrada en les persones” i la primera mesura que adoptarà serà activar un pla de xoc “per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica”.

“Davant la necessitat urgent de fer front i donar respostes a la crisi produïda per la tempesta Gloria i la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la covid-19, els nou regidors de l’oposició, superant les sigles dels partits i escoltant a la ciutadania, han fet el pas per composar un govern que capgiri l’actual situació de paràlisi”, argumenten.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat

A més, critiquen la “manca de propostes i accions” del govern de coalició d’ERC i Avancem i asseguren que això, sumat a la manca “d’escolta activa” de la ciutadania els ha “empès” a presentar aquest “govern d’emergència”.

“Joc de cadires”

L’encara alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, ha acusat els grups de l’oposició de “mentir” quan diuen que no governen amb mà estesa i considera que la moció de censura respon únicament a un “joc de cadires”. En una roda de premsa i franquejat per la resta de regidors de l’equip de govern, Bell-lloch ha assegurat que des del primer dia fins al darrer que estigui a l’alcaldia ha tingut la porta oberta per arribar a acords amb l’oposició però lamenta que tots els grups, excepte la CUP, han exercit una política de “bloqueig”.

“Nosaltres governem amb transparència i lleialtat”, ha apuntat l’alcalde que admet que els “sorprèn” que presentin la moció de censura ara, un cop superat el pitjor moment de la crisi sanitària. Bell-lloch assegura que aquest tipus de govern, amb partits amb posicionaments ideològics gairebé antagònics, “no és una novetat” a Calonge i Sant Antoni.

Un dels caps de llista que podria tornar a ser alcalde és l’exalcalde Jordi Soler (JuntsxCalonge) que ja va impulsar una moció de censura l’any 2008 que li va acabar donant l’alcaldia i expulsant el govern de coalició del PSC, Ciutadans de Calonge i Sant Antoni (CCSA) i Sant Antoni Independent (SAI). Ho van fer amb els suport de dos regidors que havien format part de l’equip de govern però que, finalment, el van abandonar. Soler ha estat alcalde des del 2003 fins al 2007 i des del 2008 fins a les darreres eleccions municipals.

Bell-lloch ha detallat que han fet propostes per aconseguir un govern de majoria i confia que encara es puguin arribar a acords que evitin que la moció de censura prosperi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut