Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Junts treu pit del seu paper en la negociació espanyola i reclama a Aragonès que “no parli per tercers”

La portaveu de Junts afirma que Aragonès "no pot liderar la solució del conflicte" perquè "no té credibilitat"

|

- Publicitat -

Després del discurs del president Pere Aragonès al debat sobre l’orientació política general al Parlament aquest dimarts, Junts per Catalunya li ha fet un reclam: que “no parli en nom de tercers”. En aquests termes s’ha expressat la portaveu parlamentària del partit, Mònica Sales, responent al cap del Govern, que ha exigit a Pedro Sánchez fixar les condicions per un referèndum aquesta legislatura. Aragonès “no pot liderar la resolució del conflicte, no té credibilitat“, ha rebatut Sales, que ha subratllat que les negociacions per a la investidura espanyola són “entre partits i no entre governs”. I ha reblat: “Hi ha un actor que és Junts, que té set diputats i que està en un procés de negociació”.

En roda de premsa al Parlament després de la intervenció d’Aragonès, la portaveu de Junts ha criticat “un discurs de perdigonada”. Mònica Sales ha assegurat que el cap de l’executiu “sembla no ser conscient de la feblesa del seu Govern” i que “ha pronunciat un discurs com si disposés d’un Govern sòlid”. Ha rebatut que “Catalunya té un govern aïllat, inestable, sense lideratge ni ambició de futur”.

Publicitat

Davant l’exigència d’Aragonès a Sánchez de fixar les condicions per a un referèndum, Mònica Sales ha replicat que ell “ha liderat el deixar-ho estar” i el “trencament” independentista. Per tant, ha afirmat, “no pot liderar la solució del conflicte”.

Amb la vista fixada justament en les negociacions per a la investidura, des de Junts per Catalunya han reclamat al president de la Generalitat “que no parli en nom de tercers i que no doni res per fet”. En aquest sentit, Mònica Sales ha deixat clar que les negociacions a Madrid són “entre partits i no entre governs” i que ells en tenen d’obertes amb el PSOE.

Et pot interessar  Junts i BComú acusen Collboni d'actuar amb "frivolitat" arran d'una piulada de reacció a l'anunci de Sánchez

Preguntada sobre la disposició de Junts a negociar uns pressupostos de la Generalitat per al 2024, Sales ha assegurat que ells “sempre” han estat “preparats per negociar” i que “no es van aixecar mai de la taula” en la negociació dels comptes vigents.

Pel que fa a la petició d’unitat independentista d’Aragonès, la portaveu de Junts al Parlament que “hem demanat unitat de manera reiterada”, també “quan la força era diferent” a Madrid. “No ens hem mogut un mil·límetre”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut