Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Junts s’imposaria a ERC en cas de repetició electoral, segons un sondeig de ‘El Mundo’

Segons l'enquesta de Sigma Dos, Junts s'imposaria a ERC en el nombre d'escons, assolint-ne un total de 8

|

- Publicitat -

El panorama polític espanyol després de les eleccions anticipades del passat 23 de juliol continua sent incert, i en cas que no prosperin les negociacions entre els partits independentistes catalans amb el PSOE i Sumar, tot apunta que podria produir-se una repetició electoral el gener del 2024. Davant aquest possible escenari, ‘El Mundo’ va encarregar un sondeig a l’empresa Sigma Dos, segons la qual es repetiria la dinàmica del 23-J amb algunes lleugeres diferències, com ara un canvi de poders entre ERC i Junts.

Segons l’enquesta de Sigma Dos, Junts s’imposaria a ERC en el nombre d’escons, assolint-ne un total de 8, un més dels que va aconseguir en les anteriors eleccions, superant així els republicans, que mantindrien els 7 escons actuals. D’altra banda, el sondeig apunta que el PSC perdria un escó, passant dels 19 actuals a 18, que seria precisament el que guanyaria Junts.

Publicitat

La formació que lidera Míriam Nogueras al Congrés, malgrat tenir actualment un escó menys que ERC, ha aconseguit el protagonisme absolut en el marc de les negociacions, arran del seu vot negatiu en l’anterior ple d’investidura de Pedro Sánchez. La setmana passada, Carles Puigdemont va comunicar les condicions prèvies de Junts a obrir negociacions, tant amb el PSOE com amb el PP, que inclouen una llei d’amnistia i el reconeixement tant del dret a l’autodeterminació com del conflicte polític català.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut