Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Junts, sorprès perquè el Govern tanqui un acord amb els comuns abans que amb ells, adverteix que tenen models “oposats” de país

|

- Publicitat -

L’acord pels comptes al qual ha arribat el Govern amb els comuns ha sorprès Junts, que creia que seria el primer partit a tancar un pacte pels pressupostos, malgrat saber que les negociacions amb els comuns estaven molt més avançades. Un altre factor que crida l’atenció a la formació liderada per Laura Borràs és que no comparteixen model de país amb els de Jéssica Albiach, sinó que més aviat tenen visions oposades d’aquest model.

“Ens ha sorprès l’acord perquè el president Pere Aragonès va dir que el soci prioritari era Junts“, ha expressat el portaveu del partit, Josep Rius, en declaracions a TV3. Després de l’anunci de l’acord, el partit ha començat a estudiar si hi ha “alguna incompatibilitat” entre les propostes dels comuns i les seves pròpies pels pressupostos del 2023, tot i que el mateix Rius ha apuntat que “el model de país” que defensen els comuns en “molts aspectes són oposats” als de Junts.

Publicitat

Tanmateix, el portaveu ha assegurat que continuen les negociacions amb ERC i que “encara hi ha reunions pendents”: “Veurem com es desenvolupen els pròxims dies”, ha afegit. L’equip negociador del Govern assegura que només té pendent una carpeta sectorial per tancar amb PSC i una altra amb Junts, que negociaran entre aquest dijous i divendres, sobre l’administració i transparència. Tal com ha explicat Rius el matí d’aquest dijous, 15 de desembre, l’ampliació de l’aeroport del Prat, el projecte del Hard Rock i la ronda del Vallès són “aspectes molt importants” a debatre en les converses pressupostàries. Així mateix, el portaveu també ha destacat la necessitat de donar “ajuts immediatament” a autònoms i empreses per pagar la factura de la llum: “Els ajuts estructurals poden trigar temps a venir”. A més, ha posat èmfasi en l’escola concertada, el sistema sanitari i les polítiques socials.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut