Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts rep una esbroncada del jutge que defensa Eduard Pujol per la vulneració dels seus drets

|

- Publicitat -

Nou episodi en el cas de les denúncies per injúries i calumnies que l’exportaveu de JxCat, Eduard Pujol, va posar a les dues dones que l’havien acusat d’assetjament. Un fet que, d’entrada i en plena pandèmia, va suposar que es retirés la seva acta de diputat i deixés l’activitat política.

Eduard Pujol va posar dues querelles que han investigat dos jutges diferents, i en els dos casos han arribat a la mateixa conclusió: s’enviarà a judici les dues dones que en un principi l’havien acusat.

Publicitat

A partir dels testimonis, els dos magistrats consideren que hi ha indicis clars i suficients que apunten que se’l va acusar falsament, i que això ha perjudicat Eduard Pujol en l’àmbit social, econòmic i polític.

En aquest sentit, El País ha tingut accés a les interlocutòries dels jutges, i una de les quals és molt crítica amb l’expartit de Pujol. Retreu a Junts que va vulnerar totes les regles del dret a la defensa per apartar Eduard Pujol arran d’unes denúncies que ni tan sols va aturar-se a esbrinar si hi havia indicis de veracitat i que ara, després de la investigació, s’apunta al fet que serien falses.

Una de les persones que el jutge remet a judici és una regidora de Junts de Pineda, i l’acusa a ella i al partit de causar un greu perjudici a Eduard Pujol per l’acusació calumniosa de la regidora i per l’actuació fulminant dels seus gestors que no van tenir la més mínima constatació que les acusacions eren certes.

Per acabar-ho d’adobar, el toc d’atenció a JxCat és brutal: El magistrat diu que el dret a la defensa queda recollida a la judisprudència el Tribunal Supremo, el TC i el TEDH. Per tant no pot ser aliè a l’àmbit polític perquè els partits amb representació són els que fan les lleis, i aquestes no es poden vulnerar.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut