Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts recorda que la ingerència del TC no és nova: “Allò que avui escandalitza a molts, ho aplaudien el 2018”

|

- Publicitat -

La situació actual al Tribunal Constitucional (TC) amb la reforma del Codi Penal, la qual inclou també una esmena que renova el Consell del Gran Poder Judicial (CGPJ), actualment bloquejat pel PP, aixeca polseguera. D’una banda, el PSOE intenta frenar els intents antidemocràtics del PP de continuar controlant el poder judicial, mentre que Podem, el soci dels socialistes, titlla el moviment del TC de “cop democràtic”. D’altra banda, sectors de l’independentisme s’ho miren de lluny, perquè el que avui sorprèn el suposat sector progressista de l’Estat espanyol, l’independentisme ho denunciava feia anys. Així ho ha denunciat la diputada de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, en una entrevista amb TV3.

La diputada de Junts al Congrés Míriam Nogueras ha afirmat que la “ingerència” del TC no és nova, tot recordant que aquesta situació ja va passar el 2018 quan el Parlament havia d’investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. “Allò que avui escandalitza a molts, ho aplaudien el 2018 quan el TC no ens deixava fer política al Parlament. Alguns aplaudien i altres obeïen. Fa temps que venim avisat que això és Espanya i que ens hi hem de confrontar”, ha afegit.

Publicitat

Nogueras ha explicat que Junts votarà en contra la reforma del Codi Penal perquè les noves esmenes introduïdes al delicte de la malversació continuen penalitzant els fets de l’1-O, i el delicte de desordres públics agreujats persegueix la dissidència.  “Nosaltres no som delinqüents. No podem votar a favor d’una norma que considera que el que hem fet és un delicte”, ha argumentat.

El Tribunal Constitucional es reuneix aquest dijous, 15 de desembre, de forma extraordinària i urgent per decidir si admet el recurs del PP contra la reforma del Codi Penal. Una reforma que està prevista que es voti aquesta mateixa tarda al Congrés. Però que ha quedat en l’aire a l’espera del TC ja que els populars han demanat com a mesura cautelaríssima que s’aturi la votació de la normativa, que inclou el nou sistema d’elecció dels magistrats del mateix Tribunal Constitucional.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut