Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PP anuncia un recurs al TC davant “l’atropellament del poder legislatiu” i exigeix la compareixença de Sánchez

|

- Publicitat -

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha anunciat aquest dissabte un recurs d’empara urgent al Tribunal Constitucional (TC) davant “l’atropellament de poder legislatiu” arran de la reforma del Codi Penal sobre la sedició, la malversació i el TC. “Per voler legislar d’aquesta manera i per utilitzar la proposició de llei i la via de l’esmena per saltar-se tots els controls de legalitat”, ha assenyalat Gamarra, que també ha exigit la compareixença al Congrés del president espanyol, Pedro Sánchez, per donar explicacions. “Sánchez està amagat i ha de donar la cara”, ha etzibat la portaveu del PP, que s’ha alineat amb Feijóo i ha refredat la moció de censura que vol impulsar Vox: “Les urnes seran la moció de censura”, ha afirmat Gamarra.

 

Publicitat

Democràcia “il·liberal” i Codi Penal “a la carta”

“No estem per donar oxigen a Pedro Sánchez, sinó per concedir a Espanya una alternativa que els espanyols mereixen”, ha continuat la portaveu del PP, tallant de soca-rel les possibilitats d’una moció de censura de bracet amb Cs i Vox. “Ahir vam viure un divendres negre, ja que Sánchez s’accelera en un autoritarisme sense precedents en la nostra memòria democràtica”, ha denunciat Gamarra. “La derogació del delicte de sedició, l’abaratiment de la corrupció i les reformes del poder judicial al marge del propi poder per colonitzar-lo no tenen comparació a la nostra democràcia”, ha criticat la portaveu popular al Congrés, que ha tornat a parlar d’una democràcia “il·liberal” i d’un Codi Penal “a la carta” per als socis de l’executiu espanyol.

“Vivim uns temps que són bons per als sediciosos i fugits de la justícia, com Junqueras i Puigdemont; també per als malversadors, els corruptes i els agressors sexuals. I uns temps molt dolents per als jutges”, ha enumerat la portaveu del PP al Congrés. “Aquesta reforma té noms i cognoms, i són aquells que han estat condemnats per atemptar contra l’ordre constitucional, estan fugits de la justícia i no han retut comptes”, ha insistit Gamarra. “Per això, acudirem al TC tantes vegades com sigui necessari per frenar aquesta deriva, i també als organismes i les institucions europees. Derogarem tots aquests atacs i tipificarem de nou els delictes de sedició i de referèndum il·legal”, ha conclòs la portaveu del PP.

Et pot interessar  El govern espanyol culpa el PP del bloqueig del català a la UE per crear "resistències polítiques" als governs populars
Publicitat

Opinió

Minut a Minut