Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Junts recorda que el PSOE no va acceptar l’esmena a la llei de l’esport perquè l’abús sexual sigui infracció molt greu

"No pot ser que en la llei del només sí és sí es busqui cobrir totes les garanties per a les dones i, en canvi, a la llei de l'esport no s'acceptés l'esmena de Junts", ha criticat la diputada Pilar Calvo

|

- Publicitat -

La diputada de Junts al Congrés Pilar Calvo ha recordat que el PSOE no va acceptar una esmena de JxCat a la llei de l’esport per tal que qualsevol situació d’abús, assetjament sexual o assetjament per raó de sexe o autoritat sobre dones esportistes o càrrecs tècnics es considerés infracció molt greu. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha denunciat que no entén per què els socialistes s’hi van negar. “No pot ser que en la llei del només sí és sí es busqui cobrir totes les garanties per a les dones i, en canvi, a la llei de l’esport no s’acceptés l’esmena de Junts”, ha afegit. Segons Calvo, si hagués tirat endavant, el cas Rubiales suposaria una infracció molt greu i es podria demanar la seva inhabilitació per abús sexual.

Calvo ha explicat que Junts va votar en contra la llei de l’esport estatal perquè el seu partit entén que la norma no reconeix el dret de Catalunya a decidir com a nació, també en l’àmbit esportiu. “Estem sempre condicionats que ens donin el vistiplau per representar el nostre país en competicions oficials”, ha afegit.

Publicitat

Una altra de les demandes que Junts va posar sobre la taula i que no va prosperar va ser que es retirés l’obligatorietat d’anar a la convocatòria de la selecció espanyola. “S’està utilitzant contra les dones i les jugadores de futbol. Se les està amenaçant de retirar la fitxa 5 anys”, ha lamentat Calvo.

Segons la diputada, el que ha passat amb Rubiales obre la porta a “sacsejar-ho tot”, no només en l’àmbit social sinó també a les institucions i dins del món de l’esport.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut