Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts reclama un “front comú” dels partits independentistes a Madrid per pressionar en el traspàs de Rodalies

Des de Junts demanen que l'independentisme aprofiti la minoria parlamentària del govern espanyol al Congrés tot retraient a ERC haver-lo "apuntalat" sense que complís les promeses

|

- Publicitat -

El desgavell que es viu a Rodalies, concretament a la línia R2 Sud, ha fet que l’agenda política dels partits independentistes torni a centrar-se a reclamar el traspàs de la gestió del servei a la Generalitat de Catalunya. Una reclama que, malgrat fer-se des de fa anys, no s’ha arribat a complir mai, així com les promeses d’inversions en la xarxa ferroviària catalana. Davant el panorama desolador, ja que Rodalies acumula més dies amb incidències que no pas dies d’excel·lent servei, sembla que els partits independentistes tornaran a unir-se per pressionar i aconseguir així el traspàs, però no sense fer-se retrets els uns als altres.

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha defensat que cal un “front comú” dels partits independentistes a Madrid per aconseguir el traspàs de Rodalies. Tanmateix, tal com ja va fer el secretari general del partit el diumenge passat, Rius ha criticat que ERC hagi “apuntalat” el govern espanyol votant a favor dels pressupostos de l’Estat sense que s’hagi produït el traspàs del servei.

Publicitat

“És el moment que Catalunya es planti i exigeixi el traspàs integral de Rodalies amb el finançament necessari”, ha defensat Rius, després que el dissabte el president Aragonès proposés una aliança entre institucions per exigir el traspàs del servei, una proposta que ha assegurat que Junts va fer primer. Tot i que el portaveu ha “donat la benvinguda” a Aragonès a la proposta de Junts “d’acord de país”, també ha carregat durament contra el partit republicà, acusant ERC de ser el “col·laborador necessari” del “desgavell” a Rodalies per, precisament, donar suport a les polítiques i propostes del govern espanyol.

Tal com ho veuen des de Junts, “l’acord de país” que proposen s’ha de basar en unes condicions “necessàries”. En primer lloc, sostenen que ERC ha de deixar de donar suport al “causant del desastre”, en referència al govern espanyol. “No es pot posar catifes vermelles qui maltracta els catalans en qüestió de Rodalies”, ha resumit Rius. En segon lloc, defensen que hi ha d’haver un “front comú” de les forces independentistes a Madrid per “aprofitar” la minoria parlamentària del govern espanyol al Congrés.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

Paral·lelament, el portaveu també ha anunciat que Junts presentarà una iniciativa al Parlament per tractar d’aclarir si el conseller de Territori, Juli Fernàndez, va intentar amagar dades del govern espanyol sobre les incidències a Rodalies, després de la informació publicada per elDiario.es. “Seia una greu contradicció denunciar anomalies a Rodalies i a la vegada intentar amagar les incidències que pateixen dia a dia milers de catalans”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut