Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

Junts reclama a Sánchez que tradueixi les “llàgrimes” pel ‘lawfare’ en “fets reals”: “Plora, però no actua”

Nogueras li retreu que no hagi fet res quan l'independentisme ha estat víctima de les "pràctiques que va instaurar la dreta fanàtica espanyola"

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que tradueixi les “llàgrimes” per ‘lawfare’ que ha patit en “fets reals” en favor de la regeneració democràtica. Nogueras li ha retret que reaccioni quan la “màquina de fang” l’afecta a ell i al seu entorn, però que no hagi fet res quan l’independentisme ha estat víctima de les “pràctiques que va instaurar la dreta fanàtica espanyola” i que ell, com a president, “ha mantingut”. “Plora, però no actua”, i “estarem atents a veure si el que diu defensar ho defensa per a tothom, i no només per a vostè”, ha advertit Nogueras. La portaveu de Junts també li ha recordat que governa a l’Estat sense haver guanyat les eleccions.

Publicitat

Nogueras ha recordat a Sánchez abans de ser víctima de la “lawfare” de la dreta, ell mateix va “participar i abusar” d’aquesta mateixa “màquina del fang”. “Hi ha participat quan anava en contra de tot l’independentisme i dels seus líders”, i ara “estan de fang fins al capdamunt”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que aquesta mateixa maquinària va expulsar Xavier Trias de l’Ajuntament de Barcelona en favor del PSC, un “crim” que encara ningú ha pagat. Després, ha recordat, la premsa espanyola va publicar fotografies de mestres per parlar a classe del referèndum de l’1-O i de jutges assenyalats per ser favorables al dret d’autodeterminació, i avui hi ha polítics i activistes acusats de terrorisme.

Fins ara, ha recordat, “mai ni vostè ni el seu partit ha trobat cinc minuts per reflexionar sobre la greu anomalia democràtica que això representa, al contrari, mentre això passava es manifestaven amb la ultradreta per demanar mà dura contra l’independentisme”.

En aquest marc, ha recordat a Sánchez “l’acarnissament contra el president Puigdemont i la seva família”, i les paraules del president de l’UGT a Catalunya, Matías Carnero, que “va insultar” Puigdemont.

Et pot interessar  Junts insta la Comissió Europea a intervenir després que un grup de jutges hagi enviat una guia contra l'amnistia

“Si volia ser creïble, avui hauria pogut dedicar alguna ratlla del discurs a explicar-nos com reparar el mal que s’ha fet i s’està fent a tantes persones”, ha dit, però tots ells “ni són del seu partit, ni de la seva família, i tenen la mala llei de ser catalans a Espanya” i, per tant, “ni Espanya, ni vostè, ni Illa ni Borrell els defensarà”.

Per això ha reclamat que les “llàgrimes” de Sánchez es tradueixin “en fets reals” per “protegir tothom d’unes pràctiques que va instaurar la dreta fanàtica espanyola” i que Sánchez “ha mantingut” i no ha gosat abordar “fins que una gota del fang l’ha tocat a ell”. “Veurem si la defensa que fa de la regeneració democràtica afecta les estructures de poder que s’han utilitzat per reprimir l’independentisme català”.

També li ha recordat que les conclusions que ha tret de les eleccions a Catalunya “se li poden girar en contra”. “La majoria independentista no l’ha trencat el PSC ni el PSOE”, ha dit, perquè “vostès tenen 42 escons de 135” i “només poden combatre l’independentisme si sumen amb la dreta i la ultradreta més dura de la Unió Europea i es recolzen en la repressió de l’Estat”.

En aquest marc, la portaveu de Junts li ha recordat que ell va perdre les eleccions del 23-J i avui continua al càrrec en minoria. “No penso que tot això que li estic explicant justifiqui la seva inflor de pit, perquè els números no li surten”, i “per poder governar a Espanya, Barcelona o intentar-ho a Catalunya necessita sempre els números dels altres”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut