Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Junts presenta una querella contra l’empresa que va investigar la denúncia de Casol per assetjament

El partit creu que l'informe sobre el cas és esbiaixat, sense fonament i amb conclusions greument ofensives

|

- Publicitat -

Junts ha presentat una querella contra l’empresa externa que va investigar la denúncia de la l’exdiputada del grup Cristina Casol per assetjament presentada al Parlament, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts del partit a l’ACN. Junts considera que l’informe que va fer l’empresa és esbiaixat, sense fonament i amb conclusions greument ofensives. En aplicació del protocol del Parlament contra l’assetjament, l’informe assenyala que no hi ha fets provats que determinin que Casol ha patit discriminació però assenyala actituds masclistes al grup de Junts. El partit creu que s’han vulnerat els seus drets sense que s’hagi pogut defensar. A més, diuen que l’informe havia de ser confidencial i hi veuen “intencionalitat política”.

Després de la investigació, Casol va ser expulsada tant del partit com del grup parlamentari però no va renunciar al seu escó i va acabar la legislatura com a diputada no adscrita.

Publicitat

ERC lamenta que Junts “desacrediti” el protocol

La fins ara vicepresidenta primera del Parlament i diputada d’ERC, Alba Vergés, ha criticat que Junts hagi presentat la querella. “Intentar qüestionar les professionals i la seva feina en el protocol del Parlament és o bé no entendre l’eina del protocol o pitjor, voler-la deslegitimar. Dona un missatge de banalització de les violències masclistes que no podem acceptar de cap manera. Greu error”, ha dit a través de la xarxa social X.

En la mateixa línia, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha qualificat de “molt greu” que Junts “no només intenti desacreditar el protocol contra l’assetjament del Parlament” sinó que “ataqui” professionals externes i independents “que aporten més garanties al protocol”.

Et pot interessar  ERC proposa formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

Des d’Arrels Advocats han enviat un comunicat donant suport a la seva sòcia i advocada especialitzada en violències masclistes Laura Rodríguez, així com també a les altres treballadores que han format part de la comissió d’investigació del Parlament arran del cas Casol. “Exigim el respecte per la tasca professional de les advocades i altres professionals en la realització de les funcions relatives a l’anàlisi, detecció i eradicació de les conductes masclistes”, afegeix el despatx d’advocats. Així mateix, demanen l’empara col·legial a l’ICAB i el suport dels companys i companyes de professió.

Hi ha una segona denúncia al Parlament per assetjament per qüestió de gènere. La també fins ara diputada de Junts i secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, va dir públicament en el marc del ple de les dones que havia patit assetjament i abús de poder per part de companys de partit. Encara no s’ha fet pública la conclusió de la investigació sobre aquest cas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut