Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junts presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols

|

- Publicitat -

JxCat ja ha registrat al Congreso la seva esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat. Així ho ha anunciat la seva cap de files a Madrid, Míriam Nogueras, en una roda de premsa aquest dijous a la tarda des de la seu del partit, acompanyada del portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries.

Nogueras ha instat ERC ha presentar també la seva esmena a la totalitat, abans que acabi el termini -demà a les 14 hores. L’executiva de Junts havia decidit al matí deixar unes hores de marge per negociar amb el Gobierno, però Nogueras ha constatat que l’executiu de Pedro Sánchez “no s’ha mogut”. JxCat ha argumentat que cal ser “exigents” i aprofitar “tota la força” de l’independentisme, en comptes de ser “ingenus” amb Madrid.
Cleries ha insistit que Junts té “voluntat de negociar”, però no acceptarà pas que l’Estat torni a “aixecar la camisa un any més”.

Publicitat

Nogueras ha assegurat que el seu grup -format per 4 diputats- ha demanat fins a tres vegades reunir-se amb ERC per coordinar les esmenes a la totalitat als pressupostos, però ha lamentat que no s’hagi pogut dur a terme.

La líder de Junts al Congreso ha afegit que, avui, votar a favor dels pressupostos espanyols vol dir “votar a favor que a Catalunya només hi arribi la meitat del que estava pressupostat”. Nogueras ha reiterat que l’any passat ERC va donar confiança a l’executiu espanyol, però que avui es pot afirmar que el Gobierno “no és un govern que compleixi”.

Junts ha insistit que el govern de l’Estat “no s’ha mogut” i que està “apalancat en l’immobilisme”, i per això ha tornat a demanar “unitat” a les forces independentistes.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut