Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Junts no prendrà cap decisió sobre la nova presidència del Parlament fins que Borràs faci una proposta al partit

Madaula critica que els partits independentistes parlin "d'enfortir les institucions" mentre les "lesionen"

|

- Publicitat -

Junts no prendrà cap decisió sobre la nova presidència del Parlament fins que Laura Borràs faci una proposta al seu partit. Així ho ha explicat la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, en una roda de premsa al Parlament acompanyada per la portaveu del grup de Junts, Mònica Sales.

Madaula ha apuntat que el partit no prendrà cap decisió fins que Borràs es pronunciï: “Esperarem el que digui ella. Veurem com vol procedir”, ha subratllat. També ha asseverat que la formació no ha parlat “mai” de cap nom. Madaula ha criticat que els partits independentistes parlin “d’enfortir les institucions” —en referència al front democràtic que va proposar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de cara al 23-J— mentre les “lesionen”.

Publicitat

La Mesa ha decidit aquest dijous retirar l’escó a Laura Borràs i que el seu relleu a la presidència del Parlament es voti divendres que ve en un ple extraordinari. La vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, ha convocat la Mesa després que el Tribunal Suprem hagi tombat les mesures cautelars de la cambra contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’acta de diputada a Borràs sense sentència ferma.

Des del 28 de juliol Borràs està suspesa de les seves funcions i, al març, el TSJC la va condemnar a 4,5 anys de presó i 13 d’inhabilitació per fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut