Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Junts nega haver rebut cap oferiment del president Aragonès per participar a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La formació de Junts ha desmentit les declaracions que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer durant l’entrevista a TV3 emesa la nit del passat dilluns, 20 de novembre. Les setmanes de negociacions entre els partits independentistes i el PSOE per a la investidura van concloure amb els tancament dels respectius acords, els quals estipulen, entre altres, la creació d’una nova taula de diàleg per tal de resoldre el conflicte polític. Així, Aragonès va expressar que en les properes setmanes espera poder-se reunir amb l’ara ja president espanyol, Pedro Sánchez, reunió a la qual va aprofitar per convidar tant Junts com la CUP a formar part de la delegació catalana que hi ha d’assistir.

Poc després d’aquestes declaracions, Junts va desmentir haver rebut cap oferiment del president Aragonès per participar a la taula de diàleg amb el Govern espanyol. En un breu comunicat emès passades les onze de la nit del dilluns, el partit ha recordat que una de les raons per les quals va sortir del Govern de la Generalitat va ser perquè “va ser vetat per part del president Aragonès a formar part de la taula de diàleg. De fet, va ser una de les raons de la sortida del Govern de la Generalitat, juntament amb la falta d’una estratègia coordinada de l’independentisme i la unitat d’acció a Madrid.

Publicitat

“Junts sempre ha considerat improductiva l’estratègia del diàleg i ha apostat per la negociació bilateral i amb un mecanisme de verificació internacional, com el que ara ha acceptat el PSOE” conclou la formació al comunicat.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut