Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Junts i ERC coincideixen en el bon ritme de les negociacions per formar Govern

ERC insta a “aprofitar les pròximes hores” mentre Junts remarca que la paraula “pressa” no és la millor companyia

Redacció 30/04/2021
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, parlant als passadissos del Parlament el 3 de març.

La diputada al Congrés dels Diputats, Pilar Calvo, ha considerat aquest divendres, des la concentració de suport a l’exconsellera Meritxell Serret convocada davant el Tribunal Suprem a Madrid, que no es pot parlar “d’estancament” en les negociacions, perquè les converses amb ERC estan avançant positivament. En aquest sentit, ha confiat que en pocs dies s’arribi a un acord amb el partit republicà, tot i que ha assegurat que la paraula “pressa” no és la millor companya. “Entenem la importància de formar govern, però sobretot des del partit han remarcat en tot moment que la importància és aconseguir estabilitat, que l’important és aconseguir un compromís entre socis basat en la lleialtat i en el treball comú”, ha afirmat Calvo.

Per la seva banda, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat a Junts “aprofitar les pròximes hores” per arribar a un preacord per formar govern, tenint en compte que aquest dissabte es compleix la data límit que han marcat els republicans per desencallar la investidura. Vilalta ha afegit que les pròximes hores són decisives i s’han d’aprofitar, i ha avisat que si no arriben a un principi d’acord hauran de “veure quines alternatives hi ha”.

“Reiterem la necessitat de desencallar aquest acord. No veiem esculls, ni impediments. Fa dies que això ja es podia haver fet”, ha insistit Vilalta, que ha matisat que la via alternativa passaria per Junts per fer efectiva la majoria independentista després del 14-F.