Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Junts exposa la jugada bruta del PSOE per la qual no han signat la proposició per reformar el Congrés

La formació al·lega que el PSOE i Sumar "havien de fer bé" la reforma "i deixar clara una premissa: el català sempre en igualtat de condicions amb el castellà"

|

- Publicitat -

El matí d’aquest dimecres, 6 de setembre, s’ha presentat la proposició de llei per reformar el reglament del Congrés dels Diputats i regular l’ús del català, el basc i el gallec. El text l’han signat ERC, EH Bildu, PNB, BNG, PSOE i Sumar. El grup parlamentari de Junts, si bé ha participat en la negociació de la proposta per reformar el reglament, no ha signat el text. La formació independentista ha emès un comunicat per clarificar la situació i reiterar el seu suport al text, ara que s’ha modificat amb les consideracions fetes per Junts.

Segons exposa la formació que Míriam Nogueras lidera al Congrés, el text va ser presentat pel PSOE la setmana passada, però únicament incloïa la premissa que l’ús del català sempre havia d’anar acompanyat de la traducció en llengua castellana, una condició que “la resta de partits va donar per bona”, però a la qual Junts va oposar-se.

Publicitat

El text registrat aquest dimecres, tanmateix, inclou les modificacions que Junts considera “necessàries” per a votar a favor de la proposició. La formació al·lega que no signa el text perquè “no formem part de cap bloc, ni som socis de ningú” i explica que no van acceptar la primera proposta, que és la que s’hauria registrat i aprovat, “si no depengués dels nostres vots”.

“Sempre hem defensat que no calia reformar el reglament. Ara bé, si volien fer aquesta reforma perquè els serveixi per justificar-se davant altres formacions polítiques, l’havien de fer bé i deixar clara una premissa: el català sempre en igualtat de condicions amb el castellà i aquest és l’eix fonamental que hem garantit” reblen en el text.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut