Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts diu que li “pertoca” a ERC i el PSC resoldre la situació de la presidència del Parlament

"Qui ha generat aquesta situació són ERC i el PSC suspenent la presidenta del Parlament", ha argumentat Albert Batet

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha passat la pilota a ERC i el PSC per resoldre la situació al Parlament arran de la condemna de la presidenta suspesa de la cambra, Laura Borràs, per prevaricació i falsedat documental.

Borràs, inhabilitada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i amb l’escó retirat per part de la Junta Electoral Central (JEC), podria perdre pròximament la condició de diputada, la qual cosa obrirà finalment el debat sobre qui ha de ser el nou president del Parlament.

Publicitat
Et pot interessar  Borràs dispara contra Vergés acusant-la d'haver vulnerat els seus drets "deliberadament, injustament i antidemocràticament"

Des de Junts han reiterat aquest dimarts que l’executiva del partit prendrà les decisions “que es creguin oportunes” quan “passin els fets”. “La pilota ara està a la seva teulada”, ha remarcat Batet.

El president del grup parlamentari de Junts ha posat el focus sobretot en Alba Vergés, vicepresidenta amb funcions de presidenta. “Qui té la decisió és Vergés. Qui ha generat aquesta situació són ERC i el PSC suspenent la presidenta del Parlament”, ha afegit. La Mesa va suspendre Borràs a finals de juliol com a presidenta de la cambra perquè el reglament estableix aquest pas quan s’obre judici oral per casos vinculats a la corrupció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut