Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts desdramatitza la resolució de la JEC que dona el 100% dels drets electorals a Espai CiU-PDeCAT

Míriam Nogueras defensa que els resultats de Junts a les eleccions "no dependran de les banderoles que pengem, tenim molts canals per arribar a milers de persones"

|

- Publicitat -

Junts treu ferro a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que deixa la formació sense drets electorals de cara les eleccions generals del 23-J per tal de cedir el 100% d’aquests drets a Espai CiU-PDeCAT. Si bé els serveis jurídics de la formació estan estudiant si presentar un recurs judicial contra la resolució de la JEC, la candidata de Junts per Barcelona, Míriam Nogueras, ha assegurat que “no passarem desapercebuts”.

Fonts del partit de Laura Borràs i Jordi Turull sostenen que els efectes de la resolució “són mínims”. Nogueras, per la seva banda, defensa que els resultats de Junts a les eleccions “no dependran de les banderoles que pengem, tenim molts canals per arribar a milers de persones”, tot recordant el cas de les eleccions europees de 2019, on els va passar el mateix i “el president Puigdemont va arrasar”. “Estem acostumats a tot això perquè no interessa que surti allò que expliquem” ha reblat la candidata a RAC1.

Publicitat

Espai CiU-PDeCAT va recórrer l’acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona de 21 de juny del 2023 pel qual es decidia que el repartiment de drets electorals obtinguts per la coalició Junts a les eleccions generals del 2019 consistia a atribuir un 50% a cadascuna de les dues formacions. Ara, la JEC ha donat la raó a Espai CiU-PDeCAT i tomba la resolució de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, al·legant que l’acord de coalició pactat el 2019 establia, precisament, que la integritat dels drets havia d’anar al PDeCAT.

De moment, Junts encara no ha decidit si acudirà a la via judicial, però fonts del partit sostenen que “els efectes són mínims”. En aquest sentit, recorden com són considerats “grup significatiu” per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), fet pel qual tenen espai informatiu i dret a participació en els debats electorals.

Et pot interessar  Puigdemont desafia Sánchez: "Nosaltres sortim plorats de casa perquè coneixem la justícia espanyola"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut