Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junts calcula que els últims canvis a la llei d’amnistia beneficiaran unes 200 persones que estaven en risc

Excloure tota referència al Codi Penal espanyol ha estat la clau més important per als de Puigdemont

|

- Publicitat -

L’acord entre el PSOE, ERC i Junts per a la llei d’amnistia ha posat sobre el paper modificacions en les referències al terrorisme, a la malversació i a la data d’inici del període amnistiat. Segons fonts de Junts, el nou text provocarà que entre 1500 i 200 persones implicades en casos relacionats amb l’1-O es vegin beneficiats per la llei d’amnistia quan abans d’aquests darrers canvis podien estar en risc i posaven el seu futur en mans de la interpretació que en pogués fer el jutge. Per als de Carles Puigdemont, excloure del text qualsevol referència al Codi Penal espanyol per a referenciar-se en la legislació europea sobre terrorisme ha estat la principal clau que ha permès que aquests dos centenars de persones estiguin més blindades.

Amb tot, no ha estat l’únic element que ha ampliat el nombre d’encausats que, segons Junts, ara poden respirar més tranquils. L’avançament de la data d’inici del període amnistiat també permet que un grup de gent que podia veure’s fora de la llei amb qüestions referents a l’acció exterior de la Generalitat ara s’hi vegin inclosos.

Publicitat

A més, les recomanacions de la Comissió de Venècia va fer veure, segons Junts, que amb els acusats per malversació podia quedar una escletxa que feia perillar alguns processos. Ara, garantint que només s’exclou la malversació per enriquiment personal, Junts considera que tots els implicats en l’1-O veuran amnistiades les seves acusacions per aquest delicte. Tot i això, i sense voler entrar en especificitats, des del partit asseguren que cap cas de corrupció política acabarà beneficant-se de l’amnistia.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut