Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Junts acusa Vilagrà de fer “manipulació partidista” en vincular un manifest europeu amb l’acord de Claredat per Catalunya

El grup de Laura Borràs matisa que van reclamar un canvi de nom en la iniciativa europea "per tal d'evitar la seva confusió interessada"

|

- Publicitat -

Les paraules de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, defensant l’Acord de Claredat no han caigut gens bé a Junts, que l’acusen d’haver fet “manipulació partidista”. El matí d’aquest dimecres, 19 d’abril, durant la sessió al Parlament de Catalunya, la titular de Presidència ha adreçat les crítiques de Junts respecte al full de ruta que recentment va anunciar Aragonès per tal d’articular l’Acord de Claredat i assolir un referèndum pactat, tot vinculant un document signat per Puigdemont, Ponsatí i Comín que defensava un mecanisme europeu de claredat per aclarir els termes per a l’autodeterminació dins de la UE amb l’Acord de Claredat per Catalunya.

El grup de Laura Borràs, davant aquestes declaracions, ha emès un comunicat en el qual apunta que “en cap cas s’ha plantejat el projecte en el marc del diàleg amb el govern espanyol, i encara menys com una negació del referèndum de l’1-O“. En l’escrit, la formació subratlla que les declaracions de Vilagrà “són una manipulació partidista que posa en risc aquest projecte europeu de consens”.

Publicitat

“Davant el perill que l’esperit del projecte fos manipulat, la setmana passada vam reclamar al coordinador polític del Caucus (per a l’Autodeterminació) un canvi de nom en la iniciativa europea per tal d’evitar la seva confusió interessada amb la iniciativa catalana”, ha matisat Junts.

Paral·lelaent, Junts també ha demanat una reunió amb el president del Caucus per “aclarir la situació”. “Lamentem que les tàctiques partidistes i la necessitat de justificar els pactes amb el govern espanyol malmetin la defensa del dret d’autodeterminació a nivell europeu”, afegeixen.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos

Per últim, la formació remarca que “mai” van validar Marc Sanjaume com a coordinador acadèmic de l’estudi impulsat des del Caucus per la seva “aproximació acadèmica a la qüestió de l’autodeterminació”. Una decisió que, matisen, s’havia pres abans del seu nomenament com a coordinador del grup d’experts de la Generalitat sobre l’acord de Claredat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut