Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junts acusa ERC i el PSOE de “confondre partit amb govern i govern amb partit”

"Sánchez utilitza els mítings per fer rodes de premsa del seu govern, i ara ERC fa el mateix, com hem vist amb el conseller Campuzano" ha reblat el portaveu de Junts al senat

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, que aquest dimarts ha participat en un acte electoral sobre drets socials a Terrassa, ha acusat ERC i el PSOE de “confondre partit amb govern i govern amb partit”, després que el mateix partit denunciés dies enrere els republicans davant la JEC per fer un ús “electoralista i partidista” del Govern en període electoral.

El senador s’ha referit a les declaracions que va fer el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a Santa Coloma de Gramenet, i que ja van aixecar polèmica, ja que prometia una nova residència pública al municipi si ERC guanyava els comicis. “Sánchez utilitza els mítings per fer rodes de premsa del seu govern, i ara ERC fa el mateix, com hem vist amb el conseller Campuzano” ha reblat Cleries. El grup ha aprofitat la polèmica per insistir en els seus compromisos en matèria de drets socials, com ara el de “treballar colze a colze amb el tercer sector” o “facilitar l’emancipació dels joves”.

Publicitat

En la mateixa línia, el senador també ha carregat contra els republicans per donar suport a una llei estatal d’habitatge, la qual no està ben vista des de Junts perquè “buida de competències” a la Generalitat. Tal com ha expressat la formació en reiterades ocasions, aquesta llei “és un nyap de cara a la galeria electoral” i “demostra que el PSOE i ERC” exerceixen més “la política d’ocupar cadires” que “la d’ocupar responsabilitats”. D’altra banda, des de Junts han denunciat la “invasió competencial” del govern espanyol i “l’infrafinançament” que es pateix “en tots els camps i serveis”.

L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcaldable de Junts a Terrassa, Meritxell Lluís, que ha subratllat la voluntat de convertir la ciutat en “la capital de la qualitat de vida”. Algunes de les línies que planteja per a fer-ho possible són lluitar “contra la bretxa digital, la pobresa o l’exclusió”, però també ha lamentat que “sense diners tot són paraules buides, titulars i fotos”, per això, “cal agafar la maleta i demanar recursos a altres administracions”.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M

Lluís també ha posat en valor la importància de la “taula d’acció social” de Terrassa, composta per diverses entitats que atenen i acompanyen “a persones molt diverses” de la ciutat. Segons l’alcaldable, la primera acció que farà si governa és “reunir-se” amb aquesta taula, que és “qui realment ha pres el pols de la ciutat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut