Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junqueras reivindica que viu “amb orgull” que els espiïn

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte que viu “amb orgull” que els espiïn i ha afirmat que si ho fan és perquè saben que els republicans poden guanyar. “Ens espien, i què?”, s’ha preguntat, i ha afegit: “el que diem en públic és el mateix que diem en privat”. Junqueras ho ha manifestat en una trobada de representants d’ERC celebrada a Reus per tal de començar a preparar les eleccions municipals del 2023. En l’acte també hi ha participat telemàticament la secretària general del partit, Marta Rovira, que ha sostingut que els republicans són “l’alternativa” que vol “transformar” la societat i que “moltes vegades la sociovergència bloqueja el canvi”.

Respecte l’afer del ‘Catalangate’, Junqueras ha indicat que si espien els dirigents d’Esquerra és perquè els tenen “por” ells “i a la democràcia”. “Ens espien, ens persegueixen, ens empresonen, ens volen fer callar, ens volen prendre les cases on viuen els nostres fills. D’acord, ho fan, des de fa molt temps. Però d’urnes no en van agafar ni una”, ha presumit en referència al referèndum de l’1 d’Octubre. I ha insistit: “si volen saber alguna cosa, que ens ho preguntin. L’avantatge de dir la veritat i fer coses bones i útils és que les pots explicar sempre”, ha remarcat. Així, ha manifestat: “saben que podem construir la república catalana, i que podem fer una república molt millor que la seva monarquia”.

Publicitat

Per la seva banda, Rovira ha dit que ERC és “una amenaça” per a l’statu quo perquè representen “el canvi”. “Això els obliga a veure què estem pensant, quines idees tenim, on arribarem, però no tindran prou aparells per saber què és el que preparem a nivell municipal i territorial, perquè serem imparables. Ja poden anar fent”, ha reptat.

A nivell municipal i de cara les eleccions del 28 de maig del 2023, Rovira i Junqueras han encoratjat els representants del partit a treballar pel conjunt de la societat a partir de la “igualtat, llibertat i els valors republicans imprescindibles de la fraternitat, solidaritat i sororitat”. “Poseu la gent al centre de les coses”, ha recomanat el president dels republicans, que ha posat en valor que si són “l’alternativa” és perquè en els darrers temps han “guanyat clarament en cadascun dels àmbits territorials del país”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs d'empara de Junqueras contra la decisió de la JEC de no deixar-li acatar l'acta d'eurodiputat

Junqueras, sense citar-los, ha fet referència altres formacions, dels quals ha dit que “uns i altres veuen com la seva manera de fer ja no els hi serveix com abans”, cosa que segons ell ha provocat que “instintivament i conscientment” optin per “protegir-se entre ells i a tot arreu on poden intenten pactar”. En aquest punt, Rovira ha estat més clara i ha assegurat que “la sociovergència moltes vegades bloqueja el canvi”. Un bloqueig que “sobretot és a dones republicanes”. “Costa més gestionar el canvi quan el lideren les dones”, ha assenyalat.

Amb tot, la presidenta de la Diputació de Tarragona i candidata d’ERC a Reus a les properes municipals, Noemí Llauradó, ha criticat les mocions de censura que s’han fet contra alcaldes republicans per “aturar el canvi” i ha fet referència a la que va patir Camí Mendoza a Cambrils i la que hi haurà aquest pròxim dimarts a Altafulla contra Jordi Molinera.

Llauradó ha donat el tret de sortida a la ‘Trobada de Municipis Republicans’ que se celebra a FiraReus, en la qual durant tot el dissabte hi participen uns 500 representants d’ERC d’arreu dels Països Catalans. La jornada és de caràcter anual, si bé darrerament s’havia fet telemàticament per la pandèmia. Durant tot el dia, en sessions a porta tancada, es debaten i dibuixen les línies bàsiques per al programa electoral de la formació de cara a les municipals del 2023. També hi ha grups de treball dividits per diferents temàtiques dirigits als càrrecs locals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut