Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras reivindica convençut la proposta d’ERC: “Tenim prou raó com per proclamar la independència”

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha pogut tornar a participar dels actes de la Diada Nacional. I ho ha fet amb protagonisme, durant l’acte del partit a la Ronda de Sant Pere, a Barcelona. L’exvicepresident del Govern ha reivindicat que la proposta d’Esquerra és “la millor”: “I no tenim cap por de contrastar els nostres arguments amb ningú. Ens trobaran sempre a tot arreu, disposats a discutir i a parlar amb tothom, perquè estem segurs que tenim prou raó com per convèncer la majoria del país i proclamar la independència”, ha proclamat. Junqueras també ha reiterat que el camí per guanyar passa per ser “més forts”: “Qui diu que hem de ser menys s’equivoca i ens enganya”, ha advertit.

Junqueras ha proposat un “pla de futur” que passa per formar una “coalició formidable” de tothom qui tingui “algun motiu” de preocupació, patiment o incertesa sobre el futur: “Si som capaços de construir un projecte compartit, una coalició de tothom qui vol posar al servei de la gent les millors eines, les eines d’una república, i si som molts els qui estem aquí, i els qui s’assemblen a nosaltres, aleshores segur que guanyarem”, ha augurat.

Publicitat

Al seu torn, el líder d’ERC a la Federació de Barcelona, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que la “gran victòria” de l’independentisme és que, “la gent que abans governava part del país amb el suport d’Aznar ara son independentistes”, en referència als acords que tenien CiU i el PP fa anys.

Del Moral ha afegit que, per molt que ERC tingui “discrepàncies” amb l’antiga Convergència, o que “ideològicament” no s’entenguin, els republicans volen com a “companys de trinxera gent de tota mena”, per aconseguir la independència.

Et pot interessar  Alamany acusa BComú de situar "per davant de tot les cadires" i defensa que el pressupost és "d'esquerres"

La portaveu del Jovent Republicà a Barcelona, Maria Lecha, ha asseverat que l’alliberament nacional és “l’únic camí” per aconseguir que Catalunya no deixi enrere el jovent: “El republicanisme és això. Cap tribunal ens aturarà!”, ha afegit Lecha.

A l’acte hi han assistit els consellers Josep González i Cambray i Joan Ignasi Elena, la vicepresidenta del Parlament Alba Vergés, l’eurodiputat Jordi Solé, la regidora Elisenda Alamany, la portaveu del partit, Marta Vilalta, diversos representants del partit a Barcelona i diversos càrrecs locals i comarcals, i el dirigent d’ERC Oriol Lladó, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut